Vuit coses que cal saber sobre les caretes dentals

Vuit coses que cal saber sobre les caretes dentals

Un somriure de cine… sí és possible!

Possiblement en alguna ocasió t’hagis preguntat com poden les ‘celebrities’ lluir somriures tan blancs i perfectes. El secret, en molts casos, està en les caretes dentals. Es tracta d’una pròtesi de porcellana que va adherida de manera fixa a la zona anterior de cada dent per modificar i reparar el color, el posicionament de la peça i corregir fractures o altres aspectes estètics.

Caretes Dentals | Centre Dental CIse

Si en alguna ocasió has pensat en col·locar-te caretes dentals, has de tenir en compte algunes coses abans de passar per l’experiència d’aquest tractament:

1. Triar un odontòleg amb experiència

Aquest tipus de tractament estètic és realment delicat, de manera que sempre cal assegurar-se l’experiència del professional que durà a terme tot el procés de restauració estètica dental. Quan vagis a un centre dental sol·licita sempre referències de l’abans i el després dels treballs realitzats amb anterioritat, almenys durant els deu últims anys.

2. No són imprescindibles: són una opció

Quan a una persona no li satisfà l’aspecte del seu somriure, el dentista s’ha de comprometre amb els desitjos del pacient i proposar la millor opció mèdica que no sempre seran les caretes. Per exemple, alguns pacients no volen utilitzar ortodòncia tot i tenir les dents desalineades, o bé a altres els desagrada el seu color i prefereixen un emblanquiment; i, en altres casos, són bruxòmans i apreten les dents o tenen les dents davanteres fragmentades, o caretes o fundes gruixudes que no els afavoreixen o se’ls veu un halo negre produït pel metall que portaven les antigues fundes. Obtenir informació sobre les facetes dentals abans d’optar per aquest tractament és vital per assegurar quina és la millor opció que et pot oferir el teu odontòleg.

3. Personalitzar el somriure

La clau per aconseguir que una persona tingui un somriure bonic és triar la fórmula que més harmonitzi amb el conjunt de la cara i fins i tot la constitució corporal. Intentar semblar-se a somriure d’algun famós no és la millor idea perquè el que funciona per una cara no té perquè funcionar en una altra.

4. Les imperfeccions són igual a perfeccions

El procés de ‘transformació’ amb les caretes ha de ser acurat. La perfecció de les dents també implicarà mantenir la personalitat del somriure. L’objectiu és que altres persones tinguin la sensació que alguna cosa ha canviat, però sense poder dir què és, és a dir, naturalitat.

5. Revestiment parcial o total

Depenent de cada necessitat o pressupost, es pot optar per revestir una o diverses peces, o el conjunt total. Hi ha persones que, per exemple, desitgen fer totes les dents de la part superior i, finalment, per mantenir el seu somriure equilibrat, només es realitzen quatre caretes que s’ajusten perfectament amb la resta de peces. Es tracta d’encaixar-los com si fos un trencaclosques i sense que res es noti.

6. El color: una labor complexa

La gran majoria de les persones volen que les seves dents siguin el més blanques possibles però alhora naturals. La clau està en fer que un somriure sigui blanc, sense que les dents semblin monocromàtiques, opaques ni falses. Per trobar el to de color ideal, s’examina el to de la pell i, d’aquesta manera, es personalitza el somriure. I aquest és el missatge que es transmet a l’equip de tècnics de laboratori ceramistes.

7. Versions temporals: el somriure de prova

Per assegurar que el resultat tingui l’èxit desitjat per al pacient, es realitzen simulacions provisionals amb el propòsit que el pacient vagi veient quina serà l’anatomia de les seves caretes. Es tracta d’una prova diagnòstica més, que ajuda als especialistes a conèixer els gustos del pacient. Prèviament es realitza un disseny digital del somriure mitjançant fotografies perquè es pugui prendre la decisió final. Aquestes provisionals no seran tan brillants ni tan fines com les facetes de porcellana i només es portaran per un temps determinat fins a l’acabament de la fabricació de les definitives, tret que el pacient sigui candidat a dur caretes sense tallat.

8. El procés de la reconstrucció

Un cop acceptat el pla de tractament i decidit el nombre total de peces, es prenen motlles, radiografies i fotografies. Diversos minuts abans que comenci el procés s’ insensibilitza la zona amb anestèsia local. El següent pas és la col·locació de la careta a cada dent mitjançant cimentació adhesiva fixada amb una petita llum led ultraviolada per segellar fermament.

Ara ja tens més informació sobre tot el que envolta el món de les caretes. Tan sols queda fer el pas. Visita’ns i t’assessorarem. Un somriure de cine, el teu somriure, ara més fàcil que mai!

Dr. Manuel López de Calatayud
COEC 3800

Centre Dental Cise | Caretes Dentals