La nostra tecnologia

Tecnologia | Centre Dental Cise - Figueres

Amb més de 27 anys d’antiguitat a la capital de l’Alt Empordà, fa tres anys que la Clínica Dental CISE es troba al seu nou emplaçament: una gran millora de les instal·lacions per poder donar un millor servei, mitjançant una infraestructura que el converteix en el centre dental més avançat en implantologia i pròtesis dental de tot l’Alt Empordà.

Innovació

Ortopantomògraf digital

Permet imatges en color dels maxil·lars en tres dimensions, fet que permet diagnosticar amb molta més precisió les patologies i planificar amb més rigor el tractament dels pacients. La precisió que mostra aquest instrument comporta tenir una total seguretat del lloc exacte on es col·locarà l’implant. A més, en els camps de l’ortodòncia i de la cirurgia dental ofereix una major fermesa en saber exactament els llocs, les formes i els volums on actuar.

La radiografia convencional només mostra en un únic pla la tridimensionalitat dels ossos maxil·lars, en canvi aquest aparell dóna un calc exacte de la realitat. Les imatges proporcionen la mida precisa de l’ample del maxil·lar, i els talls tomogràfics permeten localitzar el lloc exacte de totes les estructures delicades com ara els nervis o les artèries.

A més, permet la rotació de les imatges i d’una visió zenital, interior i inferior, anterior, posterior i també interior, amb la qual cosa el professional pot conèixer l’estructura de l’os, i si es tracta d’un os tou o dur. És a dir, reflecteix una guia exacte de la composició mineral de l’os. A més, en ser una tècnica digital, la radiació que rep el pacient és menor.

Unitat de sedació conscient

La unitat de sedació conscient és una eina especialment indicada per a aquells pacients, majors de 18 anys, a qui la visita al dentista pressuposa un neguit afegit. A tenir en compte que el Centre Dental CISE és una de les poques clíniques dentals que disposa d’aquest dispositiu que requereix del servei mèdic d’un especialista. S’administra mitjançant la inhalació conjunta, via nasal, d’òxid nitrós i oxigen. Als  pocs minuts, el pacient queda completament relaxat, sense cap contingut residual ni d’estrès, ni d’ansietat, fet que dóna pas a acceptar qualsevol tractament d’una manera del tot confortable. És un sistema completament segur i sense efectes secundaris, i reversible des del moment que es deixa d’inhalar. Un minut després, el pacient pot marxar a casa, ja sigui caminant o conduint.

Mini implants dentals

Una tècnica que tampoc es troba en cap altre centre de la comarca, i que per tant és exclusiva del centre Cise, és la que fa referència als mini implants dentals. Una odontologia específica per a aquells pacients majors de 65 anys. Dins del camp d’aquesta tecnologia, destaca la diversificació d’implants diferents en què treballen, tant en quant a marques com a dissenys. Això els dóna un avantatge: escollir el millor implant en cada cas.

Cada pacient té unes característiques bucals diferents que requereixen solucions diferents. L’elecció ve determinada per una anàlisi personalitzada del pacient.

Són també únics a Figueres en la metodologia del treball d’implants i la seva diversitat: convencionals, de dues fases, monobloc, de càrrega immediata, ultracurts, flexibles i mini implants dentals.

Aquests últims formen part d’una especialitat anomenada gerontologia odontològica, particularment indicada pels pacients de més de 65 anys,  i que en els darrers anys va prenent cada vegada més importància a mesura que la piràmide de població augmenta. En aquestes edats no és gens convenient tractaments extremadament agressius, per la qual cosa és imprescindible una odontologia mínimament invasiva, i aquí és quan apareixen els mini implants dentals apropiats per aquells casos en què el pacient porta una dentadura postissa llevadissa que es mou i provoca nafres. Amb la col·locació dels mini implants es poden subjectar aquelles pròtesis, tot i que la quantitat d’os sigui mínima, amb una millora del cent per cent en la qualitat de vida del pacient.