Odontopediatría a Figueres

Odontopediatría a Figueres

Què és la odontopediatría?

La odontopediatría o odontologia infantil és la branca de l’odontologia encarregada de cuidar la salut bucal dels nens i nenes. També s’encarrega de detectar possibles anomalies en la posició de les dents per a enviar al ortodoncista i de fer un tractament restaurador en cas de necessitar-lo.

Odontopediatría a Figueres

Quines diferències hi ha amb l’odontologia general?

La principal diferència entre l’odontologia habitual i la odontopediatría a Figueres és la presència de les dents temporals o de llet en els nens. Això fa que el tractament canviï, de manera que les lesions ocorregudes en la dentició temporal es tractaran d’una manera menys conservadora i més agressiva que les ocorregudes en les dents permanents, per a evitar que, en el pitjor dels casos, es pogués donar un tractament insuficient a una dent temporal que després repercutirà en el seu successor, la dent permanent. És convenient que tots els nens acudeixin al odontopediatra a partir de l’any ja que és aconsellable que es realitzin revisions dentals sovint per a no descurar la seva salut oral.

 

Principals funcions i tractaments de la odontopediatría a Figueres

  • Explorar i tractar als nens i adolescents.
  • Detectar diferents anomalies de la mandíbula i peces dentals.
  • Revisar els possibles traumatismes de les dents, sovint, per una urgència odontològica.
  • Col·locació de segelladors per a molars o vernissos de fluor, amb la intenció de prevenir la càries.
  • Donar instruccions per a un correcte raspallat i promoure uns bons hàbits de salut i higiene dental.
  • Pulpectomía: tractament similar a l’endodòncia excepte que la càries està afectant una dent de llet.
  • Eliminació de càries: es procedeix a realitzar una cavitat en la dent per a retirar part del teixit afectat.
  • Col·locació de mantenidors d’espais per a corregir a temps la falta d’espais per al recanvi dentari (de dents temporals a permanents).
  • Pulpotomía: Tractament que s’aplica quan la càries ha avançat i ha arribat afectar la polpa.

 

Quins materials s’usen en la odontopediatría a Figueres?

Alguns del materials més comuns utilitzats en la odontopediatría són: 1. Segelladors per a frenar la càries: són resines que s’apliquen sobre les cares masticatòries de les dents. Disminueixen la probabilitat de patir càries en les peces sobre les quals es col·loquen. Actuen com a barreres de protecció i eviten que les restes d’aliments s’allotgin en els relleus de les dents. Converteixen les cares masticatòries de les peces dentals en superfícies llises i fàcils de netejar. Solen aplicar-se en nens de 6 a 7 anys, quan les dents definitives comencen a sortir. Encara que el segellador facilita la neteja, no s’ha de descurar el raspallat, ja que si no es realitza una correcta higiene pot sorgir una càries prop del segellador. 2. Bases i folres cavitarios: per a la base o el fons de la cavitat s’usen hidròxid de calci; òxid de zinc-eugenol, que és una substància antibacteriana que forma dentina secundària; ionómero de vidre, que allibera fluor, i abans s’usava ciment policarboxilato i fosfat de zinc, que ja no s’utilitzen per ser molt tòxics. La base cavitaria ocuparà dècimes de mil·límetres de la cavitat total realitzada. 3. Materials temporals: són materials utilitzats durant un temps limitat fins que el material permanent està disponible. 4. El fluor: cuida el nostre esmalt, es pot administrar de manera tòpica en la clínica dental o aplicat en un vernís.

Odontopediatría a Figueres

Qualsevol dubte que tingui sobre odontopediatría a Figueres, si us plau, contacti’ns.