Siguem seriosos amb la salut oral

Siguem seriosos amb la salut oral

Siguem seriosos | Centre Dental CiseL’odontologia és una branca de la medicina que s’encarrega de la cura i manteniment de la salut de les peces dentals i els seus òrgans annexos, o sigui, de la boca en general. Simplificant, l’objectiu del dentista és curar, millorar i mantenir.

Estem vivint una etapa en l’odontologia molt curiosa, en què sembla que ens hem oblidat dels objectius de la mateixa. Grans clíniques, impersonals professionalment, de variats colors, que intenten donar una imatge de modernitat i pseudotecnología, i el principal interès és “produir” uns ingressos mensuals per mantenir tot aquest muntatge, i obtenir beneficis perquè en definitiva són una empresa. Jo personalment, ja no com a professional sinó com un individu més, no vull que la salut de la meva boca (ni de cap part del meu cos) estigui en les mans d’una empresa… És un tema que dóna per pensar.

La base de tot això està, com no, en els “preus” dels tractaments, el raonament empresarial els porta a intentar captar clients (perquè una empresa té “clients” mentre que els professionals de la salut tenim “pacients“) a través de la publicació d’aquests preus com si de gangues del mercat es tractés. En salut, no venem taronges ni paelles com per poder dir: -dos quilos de taronges al preu d’un! Per solucionar un problema dental es necessita primer de tot un diagnòstic, que és la base de tot tractament sanitari seriós, sense fer un estudi clínic, radiogràfic i mitjançant models d’escaiola és impossible dir quin preu té un tractament, simplement perquè no tots els problemes es solucionen de la mateixa manera ni tots els pacients amb el mateix problema poden beneficiar-se de la mateixa solució, cada cas particular ha de ser detingudament analitzat, i d’aquesta anàlisi sorgirà un diagnòstic, i amb aquest diagnòstic es proposaran una sèrie d’opcions de tractament, i recentment allà s’arribarà a parlar dels honoraris professionals. Això seria un procediment clínic seriós.

De l’abans dit sorgeix el problema de respondre a aquesta persona que truca per telèfon preguntant: Quant val un empastament? Quant val un implant dental? …, Què implant dental (dues fases, monoblock, mini implant, etc..)?, Serà de càrrega immediata, càrrega diferida, immediat post extracció, etc..?, S’utilitzarà per suportar una pròtesi fixa o una removible?, Serà apte el pacient per col·locar-li l’implant, tindrà òs suficient?; i així molts paràmetres més que només es buiden amb un diagnòstic correcte, tota la resta no és odontologia sinó ciència ficció.

Siguem seriosos | Centre Dental Cise
Altres valors a tenir en compte són: l’experiència del professional que tracta el pacient, els coneixements i la capacitació contínua del mateix mitjançant cursos, màsters, congressos, etc., el tracte humà cap al pacient, tecnologia real per facilitar el diagnòstic, davant qualsevol problema trobar sempre al mateix professional que havia atès i coneix íntimament l’historial del seu cas. Tot això aporta un valor afegit al tractament dental i dóna suport i tranquil·litat al pacient.

A Centre Dental Cise, amb més de 40 anys donant serveis dentals als nostres pacients, podem oferir-los les millors instal·lacions clíniques, els professionals més qualificats, un tracte humà i cordial, i la seguretat que el tractament que hi farem sorgeix d’un estudi personalitzat del seu problema dental, i no d’una campanya empresarial de rebaixes. Això no vol dir que els nostres honoraris siguin cars; avui dia amb la crisi, el finançament i les mútues dentals, pocs són els pacients que no poden accedir a un tractament dental. Si aquest és el cas, no ho dubti, consulti’ns, es tracta d’una visita sense compromís per part seva i li explicarem detalladament com pot solucionar els seus problemes dentals.

Dr. Manuel López de Calatayud
COEC 3800