Relació de confiança Dentista – Pacient

Relació de confiança Dentista – Pacient

És el més important. Treballar en base a la Confiança

Aquesta és la nostra màxima. I és que si no confies en el teu dentista, en el teu doctor de confiança… tot trontolla.

Sabem que el moment d’anar al dentista no sempre és fàcil per a molts pacients. Hi ha fins i tot que tenen por de la consulta (el que es coneix com odontofobia) per múltiples raons.

Tot i això, aquesta situació està canviant i la relació dentista-pacient es caracteritza cada vegada més per un clima de confiança entre els dos.

Però… Com s’aconsegueix aquesta confiança mútua entre dentista i pacient?

El primer pas en la relació dentista-pacient l’ha de donar el professional a la primera visita. Al cap i a la fi, no només és qui ha d’esbrinar què li passa al pacient; també li ha de comunicar amb llenguatge proper i senzill perquè aquest ho entengui.

Una altra de les claus per al dentista està en saber desenvolupar una gran capacitat motivadora. Gràcies a la motivació, aconseguirà que el pacient es marqui un objectiu, que és recuperar la salut de la seva boca, i tingui a més una actitud positiva i optimista per aconseguir-la.

Cada persona que forma part de l’equip clínic dental compta amb unes capacitats úniques i pròpies que ajuden a formar un equilibri perfecte entre tots els membres del nostre centre dental.

I encara que cada tasca i competència està perfectament definida (auxiliars, recepcionistes, higienistes, tècnics de laboratori, odontòlegs, etc.) la coordinació i col·laboració en tots els aspectes de la clínica per part de tots els membres de l’equip és fonamental per a l’èxit final del tractament. Tots tenen la seva funció, però no són aliens al que passa a la resta del tractament del cas a solucionar.

El treball de guanyar-se la confiança del pacient per part dels nostres odontòlegs, auxiliars i altres treballadors fa possible un ambient amè i relaxat, però a la vegada compromès i seriós.

Relació Dentista-Pacient | Centre Dental Cise

Més enllà de la ciència…

Avui dia, a la societat actual, la imatge i el concepte de l’odontòleg han anat canviant amb el temps, s’han fet grans avançaments científics, s’ha millorat la tècnica d’execució dels tractaments, els equipaments s’han modernitzat i els materials s’han tornat molt més estètics. Tots aquests aspectes ajuden a establir les bases d’una millor relació pacient-dentista. Però si es deixa de banda el tracte humà, la relació propera i l’empatia, tots aquests avançaments no serviran per res.

En agrada pensar que ser “el dentista de confiança” d’alguns dels pacients als que tractem té molt més valor del que podria semblar. Per a un dentista, el fet de saber que un pacient confia en ell li permet realitzar els diagnòstics i tractaments d’una manera més assossegada, sense estrès ni condicions, i per tant, de millor qualitat. Més encara, la relació dentista-pacient es basa en la confiança i aquesta, al seu torn, en l’ètica.

Confiar en el dentista avui dia sembla una cosa senzilla. Els mitjans generen en el consumidor una resposta natural de confiança, però es tracta d’una sensació “publicitària”, una falsa confiança, que no està basada en fets. Quan parlem de confiança, sempre ens referim a una confiança informada, el professional ha de donar al pacient la informació sobre el seu estat bucal i sobre com solucionar el seu problema. El pacient ha de confiar en el dentista prenent una decisió informada, aconsellat pel professional.

És possible que s’acabi desenvolupant una amistat amb l’odontòleg després de mesos (o anys) de consultes. Però no té per què ser així necessàriament. Simplement pot establir-se una relació dentista-pacient similar a la d’un professor amb l’alumne.

A Centre Dental Cise ho tenim molt clar, a més d’odontòlegs professionals, som persones, i el pacient també ho és, per la qual cosa ens mereixem un tracte humà cordial recíproc, això genera confiança. És una màxima que tenim sempre present.

Dr. Manuel López de Calatayud
COEC 3800

Relació Dentista-Pacient | Centre Dental Cise