Per què han de reposar-se les dents perdudes?

Per què han de reposar-se les dents perdudes?

Les dents compleixen una funció molt important en la nutrició perquè permeten una correcta masticació.

Per contra, la manca de dents fa que les persones no puguin mastegar correctament els aliments, provocant una repercussió i problemes en la salut general. Efectivament, les dents a més d’una funció estètica tenen un paper important en la funció masticatòria necessària per portar una vida saludable. Les dents tallen, esquincen i trituren els aliments sent el primer pas de l’aparell digestiu.

Dents perdudes | Centre Dental Cise

Els problemes dentals, i la manca de dents i queixals afecten negativament la nutrició de les persones ja que no els permet realitzar la correcta i usual activitat masticatòria.
O sigui, resumint: Falta de dents = Mala nutrició.

La nutrició, la ciència que estudia la relació que hi ha entre els aliments i la salut, especialment en la determinació d’una dieta, fa referència als nutrients, i a la seva assimilació a les cèl·lules de l’organisme.

L’alimentació diària i equilibrada és fonamental per a l’equilibri del cos humà, moltes malalties comunes i els seus símptomes poden ser previngudes o assossegades amb una bona alimentació. I si el procés alimentari comença amb una correcta masticació, poc favor li fem a la nostra salut si tenim una dentició en mal estat, càries, peces dentals mòbils o amb dolor, absència de dents o queixals, masticació unilateral, pròtesis dentals inadequades que aixafen els aliments en lloc de triturar… per simplificar: no tenir cura de la boca és no cuidar la salut general del seu organisme!

Dents perdudes | Centre Dental Cise

Ara per ara, les solucions per curar i rehabilitar una boca són variades i n’hi ha per a tots els casos i situacions econòmiques. Ni la por al dolor (que ha quedat en el passat gràcies a noves tecnologies com la sedació conscient), ni l’excusa del preu (mai ha estat tan accessible arreglar la boca com en l’actualitat) són raons de pes per evitar la visita al dentista i, com a mínim, saber en quines condicions es troba la seva boca i quines són les possibilitats de rehabilitació oral de les que es pot beneficiar.

Implants dentals (dins dels quals hi han diferents classes adaptats a les diferents necessitats …), pròtesis fixes i removibles, pròtesis amb ancoratges, fundes, empastaments i reconstruccions, tractaments periodontals, etc .; tot això és l’armamentarium clínic  al qual el professional odontòleg pot recórrer per a solucionar els seus problemes bucals. Si a això li sumem els avenços en diagnòstic gràcies a les radiografies digitals, panoràmics, cirurgies guiades per ordinador, sedació conscient, cad – cam, etc. podem afirmar que l’odontologia del futur ja forma part del present.

Per tot l’abans esmentat, a partir d’ara no pensi en les seves dents com “alguna cosa” aïllada de la resta del seu cos i el seu funcionament normal, una patologia dental o una absència d’una peça dental pot repercutir en la salut general d’una persona, ocasionant en alguns casos un problema molt més gran i més difícil de solucionar… No ho dubti, faci revisions anuals de la seva boca i si té algun problema no el deixi passar, consulteu-nos sense cap compromís, recordeu que el pas del temps en les malalties sempre juga en contra!

Dr. Manuel López de Calatayud
COEC 3800

Dents perdudes | Centre Dental Cise