Any nou, Somriure nou!

Any nou, Somriure nou!

Amb el nou any, ens fem nous propòsits per a millorar la nostra vida. Aquest any… per què no proposar-te quelcom que millori la teva salut bucodental? Així, evitaràs haver de venir al dentista més sovint del que és necessari. Ja saps que l’ideal seria visitar al teu dentista un cop l’any, per a comprovar que tot va bé i prevenir possibles problemes.

Per part nostra, en aquest article, anem a proposar-te abandonar 7 hàbits que resulten especialment nocius per a les teves dents. És la nostra particular proposta des de Centre Dental Cise per any nou! Anem a veure’ls…

  1. Utilitzar les dents com a eines. Ja sigui per a obrir envasos, llaunes, trencar nous o ametlles, tallar fil, tallar cinta adhesiva o qualsevol altre material. Tots aquests hàbits són molt perjudicials per a les teves dents, ja que no només els desgasten, sino que també poden arribar a trencar-los. Evita utilitzar les teves dents per a una altra cosa que no sigui mastegar i somriure a partir d’ara!
  2. Mossegar-se les ungles. És un costum (o potser podríem anomenar millor una mania) molt perjudicial, no només per a les teves ungles i l’estètica de les teves mans, sino també per a les teves dents, ja que els desgasta i fa malbé l’esmalt. El continu repic de les incisives pot danyar-los seriosament, retallar-los i fins i tot provocar la seva caiguda. Una altra possible conseqüència és l’aparició d’ulcères en les genives. El nostre consell, deixa de mossegar-te les ungles com més aviat millor! Hi han molts remeis per a això.
  3. Menjar llaminadures i patates fregides. Ambdós aliments són molt perjudicials per a la seva dentadura. El primer –les llamninadures o gominoles-, pel seu alt contingut en sucre i per la seva consistencia enganxosa, que queda adherida a les peces dentals. L’excès de sucre en les dents per molt temps, ja hem comentat en d’altres ocasions que afavoreix l’aparició de càries i has d’evitar-ho. En el cas de les patates fregides, el problema el provoca el midó que contenen i que es converteix en un àcid que pot malmetre seriosament les dents. No es tracta d’evitar el consum d’aquests aliments, sino més aviat de procurar reduir la seva ingesta i sempre, després d’assaborir-los, rentar-se molt bé les dents per a evitar els efectes perjudicials tant del sucre com del midó.
  4. Mastegar gel o aliments especialmente durs. El consum de mastegar gel, caramels durs, o qualsevol altre aliment d’especial duresa, pot tenir com a conseqüència la fractura de les dents, sobretot si es fa freqüentment o en grans quantitats. S’ha d’evitar.
  5. Mossegar llapissos o bolígrafs. Igual que mastegar gel o aliments durs, la mania de mossegar els llapissos o bolígrafs pot comportar la fractura de les peces dentals.
  6. Raspallar malament les dents. Raspallar les dents almenys 3 cops al dia, i en tot cas, sempre després d’haver menjat aliments dolços o que puguin malmetre’ls, és un costum molt important. Això sí, cal fer-ho correctament. Cal evitar exercir una pressió excessiva o utilitzar una raspall de truges massa dures. Això pot comportar una retracció de les genives i fins i tot un excès de sensibilitat. També cal evitar raspallar les dents amb moviments horitzontals, ja que es desgasta l’esmalt de les peces dentals. El correcte és raspallar les dents amb moviments circulars.
  7. Fumar i consumir aliments amb gran quantitat de colorants. Finalment, recordar que el tabac, el vi, el café, les mores i altres productes que contenen colorants, poden tacar o groguejar les teves dents, i has d’evitar-los en la mesura del possible.

Abandonar tots els teus mals habits a l’hora, pot ser missió impossible! Et recomanem que vagis d’un en un, i comencis pel que et sigui més fàcil d’eliminar dels teus costums.

El primer que has de fer és concertar una primera visita trucant al 972 671605!

Aquesta visita és totalment gratuïta i amb un ampli espai de temps, per a poder veure les teves necessitats i objectius. Et visitarà un professional expert en rehabilitació oral, implantologia oral i pròtesi fixa, i/o un altre dels nostres especialistes, segons les teves necessitats.

En acabar la visita, et donarem diferents alternatives de tractament, de les quals podràs triar la més convenient aconsellat per un dentista especialista, i un pressupost àmpliament explicat amb totes les facilitats de pagament amb què comptem perquè el teu propòsit d’aquest any es pugui cumplir. No ho dubtis, millora la teva masticació i la teva imatge personal gaudint d’un bonic somriure!

Feliç any nou i molta sort! Que el nou any permeti que es compleixin tots els teus somnis!!!

Dr. Manuel López de Calatayud
COEC 3800